Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-08-2008, 23:11   #1 (permalink)
Roobydal
Scy Gelişen Üyesi

Roobydal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Pes 2009 İlk izlenimlerim

10 yakın video seyrettim çoğu hd videolardı ve sizlere izlenimlerimi anlatim

öncelik ilk bakışta pes2008 benzerlik göstersede oyun bir nevi pes2008'in hatalarından ayıklanmış hali. Bu haliyle oynanabirlik mükemmele yaklamış.

Ne gibi yenilikler var
1- Foul hemen hemen hiç yok gibi. Yani inanılmaz bir ikili mücadele gözlemledim. Buda bu zamana kadar en çok eleştirdiğimiz bi konuda artık rahatız demektir. Futbolcular neredeyse düşmek bilmiyor

2- Grafikler hemen hemen aynı olmakla bereber futbolcu modellerine ufak bir rutuş yapılmış. Ayrıca futbolcuların koşmaları top alışları pas verme vb durumlar baya bir gerçekçilik gözlemledim. Pes 2008deki salakça koşma yok artık

3- Animasyonlar çoğaldı. Gol sevinçleri dışında en çok attığınız şutun kaleyi tutmaması durumunda üzülme, taç atışlarına itiraz , malum foullere itiraz ve futbolcunu kendisini atma. Bu durumda da bi yenilik var ama komik bi durum almış mesala bomboş koşarken kendinizi yere atabiliyorsunuz bunun cezasıda sarıkart ve frikik. Animasyonlarda gölgelemeler görsellikler oyuna baya bir heyecan katmaktadır

4- Pas inanılmaz güzel olmuş tıkır tıkır paslaşıyorsunuz. Biliyorsunuzki pes 2008'de en çok sinir olduğumuz pas isabetsizliği ve pas hızının olması gerekenden yavaş veya hızlı olması. bu sorun tamamen ortadan kalkmış. Ayrıca araya paslar kısa paslaşmalar ve uzun paslar göze hitap ediyor.

5- top kontrollerine gelecek olursak tabiri caiz top ayağına yapışıyor, ani dönüşler, top saklama, göğüs kontroler, omuz ile topu ayağa indirme çok gerçekçi olmuş bunun yanısıra birçok sitiller gelişmiş farklı koşu tipleri, solak, sağlaklar bunlar kendine özgü bir oynanış yapısı geliştirilmiş.

6-Yeni hareketlerden şuan sadece tek bir yeni hareket gözlemledim. Bu durumda yine fifa serilerine ağzımız açık bakacaz. Ama şöyle bir düşünürsek gerçek futbolda bu derece sokak futbolu tarzında hareketlerin sahada oynanan futbol göremeyiz. Bu konuda göze şov yapamasakda bunun gerçekçi bir futbol olduğunu düşünürsek bu durumun PES serilerine haksızlık yapmaya gerek yok.

7- Top fiziği yine mükemmel, bu konuda zaten konami uzak ara önde

8- Şutlarda isabet oranı artırılmış, ve uzaktan şutlar sert ve düzgün. Ama yine sırtı dönük ve ters ayakta şutlar isbetsiz ve cılız. Ortalarda ve şutlarda topu vururken gerçekçilik artırılmış mesala bi orta yaparken topun altına giriş ve fasollu gönderirken vuruş şekli birebir olmuş.

9- Pres yapma topu aldığınız 2 futbolcu üzerine geliyor. Bu nedenle orta saha baya hareketli geçiyor. ve sahanın her yerinde baskı yapılıyor vede hem pres yapıyorlar hemde topu atabileceğin noktaları koşu yapıp kapatıyorlar. Oyunu açmanız lazım ve yıldız oyunculara ihtiyacınız baya artacak

şimdilik bu kadar

http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=28566
Roobydal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla